Kule vinçler hakkında sorunuzun yanıtını bulamadıysanız lütfen info@sistemkulevinc.com e-mail adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.
Kule vinç, genel kullanım alanı sahaları olup sabit ya da hareketli (genellikle sabit) bir taşıyıcı üzerinde ağır yüklerin yatayda ve düşeyde taşınmasını sağlayan çelik strüktürdeki bir makinedir. Kule gibi yükselen bir gövdesi olduğundan bu şekilde isimlendirilmiştir. Gövde bölümü dışında BOM adı verilen ağırlık taşıyan kolu vardır. Bu kolu dengelemek için bomun arka ucunda denge taşları vardır. Kule vinçlerin birçok tipi vardır. Kendi başlarına ayakta durabildikleri gibi bina yükseldikçe onunla beraber yükselirler. Yapıya çeşitli aralıklarla atılan bağlantı ankrajlarıyla sabitlenirler. Kule vinçler yükseltilmek istendiğinde orta kısımlarında bulunan ekleme bölümünün vinci ortadan ayırıp yükseltir, bu oluşan yeni boşluğa vinç dışarıdan gelen ek parçayı kaldırıp yanaştırır. Yanaşan parça içe alınıp monte edilir ve bağlanır. Kule vinçleri, kule vinç operatörleri yönetir. Gövde ile bomun kesiştiği yerde bulunan kabinde çalışırlar. Kule vinçlerin kapasiteleri yükün bomdaki yerine göre değişir. En çok kullanılan modeller genelde BOM ucunda 1.250 kg taşırlar. Dipte ise 12.000 kg taşıyabilirler.
Türkiye' de yaygın olarak gergili, gergisiz, sabit ankarajlı, standart şase tipli ve yürüyüş tipli kule vinçler bulunmaktadır.
Projelerinizde doğru kule vinç seçime yapmak sizlere hemen zaman kazandırır hem de maddi anlamda kazanç sağlar. İlk öncelik seçim yaparken bom/tarama alanı, kaldıracağı tonaj, temel için kurulumda seçilecek şase tipi çok önemlidir.
Kule vinç kurulumu yapılırken, yerel mobil vinç firmalarından ön destek alınarak saha keşfi sağlanmalıdır. Mobil vincin belirteceği alan önceden mutlaka hazır edilmelidir. Mobil vinç firmaları, kule vinçlerin yüksekliklerine, aralarındaki mesafeye göre hesaplama yaparak gelecek olan mobil vincin tonajını ve uygun görülmesi durumunda ağırlık bloklarını getirmelidir.
Kule vinç sevkiyatı, teknik servis ekipler tarafından uygun metot ile yükleme sağlanıp yüklenen araçların tonaj ve gabari sınırlar dikkate alınarak yüklenmelidir.
İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları arasında inşaat işleri çok tehlikeli iş olması sebebi ile kule vinç kurulumu sağlanırken mutlaka teknik servis ekiplerinin mesleki belgeleri, sağlık raporları, sgk hizmeti, kkd zimmetleri gibi belgelerin kontrolleri sağlanır. Kontroller sonrası kule vinç kurulum sağlanacak olan alana en az 25 mt olacak şekilde dört bir taraftan emniyet şeridi çekilip ilgili alana teknik servis personel dışında her hangi bir çalışanın girmesi engellenir. Olası bir iş kazası meydana gelmemesi şantiye saha İSG ekipleri tarafından rutin olarak kule vinç teknik servis personelleri denetlenir. Uygunsuz her hangi bir iş görülmesi durumunda derhal iş bekletilip gerekli önlemler mutlaka alınmalıdır. Unutmayalım Kazanın Büyüğü İhmalin Küçüğü İle Başlar.
Kule vinçler çok tehlikeli iş sınıflarında çalışması sebebi ile rutin olarak kule vinç teknik servisi tarafından iki ayda bir sefer periyodik bakım yapılmalıdır. Bakım yapılırken uygun metot ile yapılıp, arızalı yada kullanım ömrü tükenmiş malzeme ve ekipmanların mutlaka değiştirilmesi gerekmektedir. Günlük olarak kule vinç operatörü tarafından kule vinç de çalışmaya başlanılmadan önce tüm mekanik ve elektronik aksam gözle kontrol edilmelidir.
İş sağlığı ve İş güvenliği bakımından Anemometre, Rüzgar hızı saatte 40 Km/h göstermesi durumunda eğer yük alınmış ise mutlaka bırakılıp frenler boşa alınıp çalışma yapılmamalıdır.
Telif Hakkı © 2023 SİSTEM Kule Vinç Makina - Kiralık Kule Vinç - Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.